Rosile cu suc mai putin se feliaza (asta daca vreit pudra sau fulgi) si se pun in uscator sau intr-o tava de aragaz. Se porneste uscatorul si se tin rosiile acolo pana devin casante (8-10 ore).
Daca folositi cuptorul aragazului, puneti la cea mai mica temperatura si lasati usa cuptorului deschisa putin (se poate folosi o coada de lingura de lemn) . In cazul asta trebuie avut in vedere ca din cand in cand sa verificati feliutele de rosii si sa le mai intoarceti de pe o parte pe alta.
Inainte de a le pune la aparat la uscat sau la cuptor, ele se sareaza si se pipereaza. Daca doriti se poate presara si frunze marunt tocate, de busuioc. Dupa ce le scoateti din aparat sau din cuptor, se pun pe farfurie si se trece la pasul urmator macinarea lor.
Apoi se pun intr-o sita deasa si se cern. Praful care trece prin ochiurile sitei va fi pudra si ce ramane in sita vor fi fulgii. Pe astia ii amestecati cu ierburi si aromele dorite (usacte si ele) precum si sare si piper pentru siguranta) si se face amestecul pentru pizza sau fete la unele fripturi.
Pudra se amesteca si ea cu sare si piper, se poate chiar cu usturoi uscat si pisat si ala. Rosiile care le vrem puse la borcane, se taie in patru, se sareaza si se pipereaza si se pun la uscator (aragaz cu usa deschisa). Dupa 10-12 ore se scot (cele din cuptor, se mai intorc din cand in cand) si se oparesc in otet, dupa care se aseaza in borcane, intercalat cu usturoi, ceapa si diferite frunze aromate, dupa placul si gustul nostru.
Apoi se toarna peste ele otetul in care au fost oparite si se completeaza pana sus cu ulei de masline, light. Se pun intr-un vas mare pe fundul caruia am pus niste prosoape si punem apa pana cam cu 2 degete mai jos de marginea borcanelor.
Se fierbe, din momentul in care a inceput apa sa fiarba, circa 45 de minute. . se pot pastra in camara, la rece si dupa ce au fost deschise borcanele se tin la frigider. Dupa ce am scos rosii din borcane avem grija sa mai adaugam ulei si sa presam rosile ramase, in asa fel incat sa nu ramana deasupra lichidului din borcan.
Daca folositi doar ulei in boranele cu rosii, dupa golirea lor, sa nu aruncati uleiul, el se poate folosi cu succes la salate, la mancaruri care le vreti mai aromate.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaSe stie ca la aparatul Crock Pot iese o bunatate de carne, frageda, moale si gustoasa. Si cand mai pui pe langa carne si...
Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii