Peltea (jeleu) din Flori de Salcam

Postat pe: 20-06-2011
(0)

Ingrediente

4 cani flori de salcam (foarte bine presate = 325 gr)
3 cani apa (750 ml)
4 linguri suc de lamaie
4 mere
1 cutie de pectina
4 cani zahar (880 gr, dar eu am pus doar 800)

Mod de preparare

Apa se pune la fiert apoi se toarna peste florile de salcam care au fost spalate foarte bine si taiate de pe ciorchnii lor. Se lasa asa in vas acoperit pentru 24 de ore. Vasul trebuie sa fie acoperit pentru a pastra cat mai multa aroma. a doua zi strecori florile prin sita si apoi mai strangi in palme ca sa scoti excesul de dulceata si restul de lichid din flori.

Infuzia rezultata se amesteca cu sucul de lamaie si merele curatate de coaja si taiate felii (se pastreaza casutele cu seminte si daca merele sunt bio se retine si coaja lor). Se pune pectina peste toate cele de mai sus si se pune la fiert 10-15 minute.

Se strecoara apoi pentru a putea scoate toate resturile de mere, apoi mai strecuram inca odata, dar de data asta in sita punem un servetel absorbant sau un tifon foarte foarte des pentru a putea retine particolele foarte fine de impuritati, apoi punem din nou la fiert siropul, adaugand tot zaharul dintr-o data. Se mai fierbe pana la dizolvarea zaharului. Intre timp pregatim borcanele si mai amestecam in sirop si daca este cazul mai luam spuma care se formeaza.

Jeleul obtinut se pune in borcane (se strecoara si aici printr-o sita fina de tot pentru a separa mucilagiul din zahar si a obtine un jeleu clar, limpede, prin care se poate vedea) . Se capseaza borcanele. Intr-un vas mai mare se pune un prosop, se pun borcanele capsate, se adauga apa si se pun la fiert pentru 15 minute incepand cu momentul inceperii fierberii.

Cand adaugam apa in vas avem grija sa fie cam cu 2 degete mai jos decat nivelul capacului de la borcan.

Se serveste cu paine cu unt, deasupra grisului fiert, peste unele prajituri unde aveti nevoie de sirop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peltea (jeleu) din Flori de Salcam" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peltea (jeleu) din Flori de Salcam