Peltea (jeleu) din Flori de Salcam

Complexitate
redusa
Peltea (jeleu) din Flori de Salcam

Ingrediente

  • 4 cani flori de salcam (foarte bine presate = 325 gr)
  • 3 cani apa (750 ml)
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 4 mere
  • 1 cutie de pectina
  • 4 cani zahar (880 gr, dar eu am pus doar 800)

Mod de preparare

Apa se pune la fiert apoi se toarna peste florile de salcam care au fost spalate foarte bine si taiate de pe ciorchnii lor. Se lasa asa in vas acoperit pentru 24 de ore. Vasul trebuie sa fie acoperit pentru a pastra cat mai multa aroma. a doua zi strecori florile prin sita si apoi mai strangi in palme ca sa scoti excesul de dulceata si restul de lichid din flori.

Infuzia rezultata se amesteca cu sucul de lamaie si merele curatate de coaja si taiate felii (se pastreaza casutele cu seminte si daca merele sunt bio se retine si coaja lor). Se pune pectina peste toate cele de mai sus si se pune la fiert 10-15 minute.

Se strecoara apoi pentru a putea scoate toate resturile de mere, apoi mai strecuram inca odata, dar de data asta in sita punem un servetel absorbant sau un tifon foarte foarte des pentru a putea retine particolele foarte fine de impuritati, apoi punem din nou la fiert siropul, adaugand tot zaharul dintr-o data. Se mai fierbe pana la dizolvarea zaharului. Intre timp pregatim borcanele si mai amestecam in sirop si daca este cazul mai luam spuma care se formeaza.

Jeleul obtinut se pune in borcane (se strecoara si aici printr-o sita fina de tot pentru a separa mucilagiul din zahar si a obtine un jeleu clar, limpede, prin care se poate vedea) . Se capseaza borcanele. Intr-un vas mai mare se pune un prosop, se pun borcanele capsate, se adauga apa si se pun la fiert pentru 15 minute incepand cu momentul inceperii fierberii.

Cand adaugam apa in vas avem grija sa fie cam cu 2 degete mai jos decat nivelul capacului de la borcan.

Se serveste cu paine cu unt, deasupra grisului fiert, peste unele prajituri unde aveti nevoie de sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi
Bucataras.RO

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi

Un preparat de post foarte bun si satios.Va recomand aceasta mancare pentru ca este gustoasa.Sper sa va placa!

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!