Peltea de Mere

Postat pe: 14-08-2012
(0)

Ingrediente

1 l zeama de mere fierte
1 kg zahar

Mod de preparare

Pentru peltea de mere se recomanda merele cu miezul mai tare. Se spala merele si se taie in opt felii cu tot cu coaja şi samburi. Se pun intr-o cratita cu apa imediat ce au fost taiate ca sa nu se înnegrească. Se fierbe totul la foc potrivit si se acopera cu un capac.

In timpul fiertului nu se ating merele ca sa nu se sfarame. Dupa ce au clocotit aprox. 15 minute si s-au muiat merele, se strecoara fiertura printr-o sita si se lasa fara sa se apese merele cam 15 min. Pana se scurge zeama. Se lasa sa se limpezeasca si se strecoara din nou printr-o panza deasa.

Peste zeama se adauga zaharul si se lasa pana se topeste, iar apoi se fierbe bine, spumuindu-se din timp in timp. Se urmareste cand trebuie luata de pe foc, deoarece daca se trece din fiert pelteaua nu se mai leaga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peltea de Mere" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peltea de Mere