Ketchup Natural

Complexitate
redusa
Ketchup Natural

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 2 l:
  • -1,5 kg rosii
  • -5- 7 gogosari sau ardei capia
  • rosii
  • -5 cepe potrivite
  • -5 mere
  • -75- 100 g zahar
  • -2 foi dafin
  • -1 ½ linguri sare grunjoasa
  • -1/2 lingurita piper
  • -1 ½ capatiani usturoi
  • -1/2 lingura otet alimentar de 9 grade
  • Altele: 1 varf de cutit salicilat sau 1 ½ aspirina pisata la 1 l ketchup

Mod de preparare

Spalati, curatati legumele, feliati-le si puneti-le pe foc intr-un vas, impreuna cu restul ingredientelor. Fierbeti la foc potrivit, aproximativ 1 ora sau pana ce legumele se inmoaie bine, amestecand ocazional. Strecurati si lasati la racit.

Treceti legumele prin robot sau masina de rosii, de mai multe ori, pana obtineti o pasta fina.
Repuneti pe foc si fierbeti pana ce sosul scade si se ingroasa bine, amestecand mereu.
La sfarsit adaugati salicilul sau aspirina, dati deoparte si omogenizati pana la dizolvare, asta daca nu aveti o camara sau un loc de pastrare racoros.

Turnati in sticle sau borcane sterilizate, capsati si puneti intre paturi pana la racirea completa.
Etichetati si dati la camara.

Folositi la paste, pizza, sendvich-uri calde, etc, dar puteti servi si alaturi de fripturi, peste, carnati prajiti, chiftele, etc.
Este un ketchup natural, bun, aromat si gustos; se pastreaza foarte bine de la un an la altul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!