Gutui Murate cu Otet

Complexitate
redusa
Gutui Murate cu Otet

Ingrediente

  • 3 kg gutui curatate si feliate
  • 4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod)
  • 2 l apa
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml otet de 9 grade
  • cate 2 foi dafin in fiecare borcan
  • cate 4 cuisoare in fiecare borcan
  • cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan
  • cate 1 varf de cutit salicil in fiecare borcan
  • si daca aveti la indemana cate 1 varf de cutit borken in fiecare borcan

Mod de preparare

Gutuile se curata, se indeparteaza semintele si se feliaza in bucati potrivite (nici prea mari, dar nici prea mici ). Intr-un vas mai mare punem 4 litri apa rece si 8 linguri mari de sare fara iod (grunjoasa). In aceasta saramura punem feliile de gutui sa stea pana a doua zi (circa 12 ore).

Dupa ce le-am tinut la saramura le scoatem si le asezam in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 frunze foi dafin, 4 cuisoare, cate 1 lingurita piper boabe si 1 varf cutit salicil si 1 varf cutit borken.

In alt vas punem 2 l apa la fiert impreuna cu 200 ml otet si 10 linguri zahar. Aceasta solutie de murat o turnam fierbinte peste gutuile din borcane. Capsam borcanele si le dam la dunst uscat intre paturi pana racesc borcanele. Nu ne ramane decat sa asezam apoi borcanele la loc de cinste in camara si dupa aproximativ 3 saptamani sunt gata murate si numai bune de pus pe masa.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma. Astazi am fazut niste biscuiti cu...

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!