Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru 4 borcane de 370 ml:
  • -750 ml apa
  • -1 kg gutui
  • -zeama de la ½ lamaie
  • -300 g zahar
  • -2 cuisoare
  • -2 buc anason stelat, optional
  • -1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Spalati gutuile de puf si puneti-le la scurs.

Dati in clocot apa (750 ml) si fierbeti gutuile 2 - 3 min, pana se inmoaie putin, intorcandu-le pe toate partile.

Transferati-le cu ajutorul unei palete intr-un vas cu apa rece sau clatiti-le sub jet de apa rece. Pastrati apa in care au fiert gutuile.

Decojiti gutuile.
Taiati in sferturi, curatati-le de casuta samburilor, partea lemnoasa si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-un vas cu apa rece si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare- ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc).

Intre timp, dati in clocot apa pastrata impreuna cu zaharul si mirodeniile, amestecand pana ce zaharul este dizolvat.
Adaugati cubuletele de gutui scurse si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie fructele (se patrund usor cu dintii unei furculite), dar aveti grija sa nu se sfarme.
Scoateti gutuile cu o spumiera si repartizati-le in borcanele spalate si uscate.

Dati din nou siropul in clocot si turnati peste fructe.
Sigilati borcanele si puneti-le la dunst uscat (intre paturi) pana a doua zi.
Etichetati si dati la camara.

Serviti simplu (compot) sau ca garnitura la carnea de vanat sau de pasare ori alaturi de branzeturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

    O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare. Consider că...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola