Gogosari Umpluti (pentru Iarna)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosari Umpluti (pentru Iarna)

Ingrediente

  • Gogosari mici
  • struguri albi (de masa)
  • varza rosie
  • morcovi
  • Pentru bait:
  • 1,75 l apa plata
  • 300 ml otet 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1 plic Picant fix

Mod de preparare

Spalati borcanele si capacele si lasati-le la uscat.

Spalati legumele si curatati-le.

Curatati gogosarii de cotoare si de seminte.

Tocati varza fideluta si frecati-o cu putina sare.

Dati morcovul pe razatoarea mare.

Amestecati varza cu morcovul.

Umpleti gogosarii cu amestecul de legume pe care il presati bine.

Asezati gogosarii in borcanele uscate si umpleti golurile dintre ei cu boabe de struguri.

Faceti un bait din Pikant fix, zahar, otet si apa. Fierbeti 3-5 minute.

Umpleti borcanele cu baitul caldut, puneti capace si lasati sa se raceasca in bucatarie.

Borcanele le pastrati in camara rece si intunecoasa.
Se pot consuma dupa o luna.

Daca nu folositi Picant fix, puneti in bait pentru fiecare litru de lichid (in afara de cele mentionate): 2 linguri de sare grunjoasa (neiodata), 1 lingura de boabe de mustar, marar tocat si cate o aspirina pentru fiecare borcan.

Daca aveti o camara uscata, rece si intunecoasa, gogosarii se vor pastra foarte bine fara sterilizare.

Pentru succesul retetei este important:
- sa folositi legume proaspete si sanatoase,
- sa folositi borcane foarte curate si bine uscate,
- sarea sa fie neiodata,
- sa folositi apa plata pentru bait,
- camara sa fie uscata, racoroasa, intunecoasa si bine aerisita.

Serviti gogosarii alaturi de mancaruri cu carne sau cu legume.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola