Gem cu Dovleac si Struguri

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Gem cu Dovleac si Struguri

Ingrediente

  • 2 kg dovleac pentru placinta
  • 3 kg struguri negri
  • 1 kg zahar
  • 300 gr miez de nuca tocat
  • 2-3 bete de scortisoara
  • 6-8 cuisoare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 6-8 frunze de grusain

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se pune la fiert cu betele de scortisoara, cuisoarele si uleiul.

Se spala bine strugurii si se aleg boabele de pe ciorchini.

Se pun intr-o oala cu capac, pe foc mic, ca sa se inmoaie si se trece sucul rezultat prin strecuratoare ca sa se separe pulpa de coji si seminte.

Dovleacul fiert se face piure si se amesteca cu pulpa strecurata a strugurilor si cu zaharul.

Se dau cateva clocote apoi se adauga miezul de nuca spalat bine si tocat nu prea marunt si frunzele de grusain.

Se fierbe pana cand scade bine. Nu uitati sa amestecati din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.

Este gata atunci cand gemul racit, sta adunat (nu se intinde pe suprafata unei farfuriore).

Inainte sa-l puneti in borcane, scoateti frunzele de grusain.

Se pune fierbinte in borcane foarte curate, se pun capace si se lasa sa se raceasca in bucatarie. Borcanele bine racite se pun la pastrat in camara rece, intunecoasa si bine aerisita.


Se foloseste la micul dejun sau ca gustare, pentru umplut cornulete sau pentru prajituri cu gem, fursecuri sau rulade.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Supa de rosii
Bucataras.RO

Supa de rosii

Retete de vara Am preparat reteta lui Alex, tare buna a iesit. https://www.facebook.com/Bucataras/app/212104595551052/

Supa de rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola