Puneti vodka intr-un borcan sau sticla sterilizat (de sticla). Cu un cutit mic si bine ascutit desfaceti cu grija pastaiile de vanilie si razaliti usor semintele. Puneti acestea impreuna cu pastaiile de vanilie razalite (eu a trebuit sa le tau in jumatate) in borcan.
Puneti capacul si agitati bine cateva secunde. Puneti-l apoi intr-un loc intunecat, ferit de lumina si o data pe saptamana agitati din nou borcanul.
* Este important ca vanilia sa fie de calitate superioara pentru cel mai bun rezultat. Cand atingeti pastaiile sa aiba o textura putin 'uleioasa', sa fie flexibile si moi.
** Nu deschideti capacul pana la terminarea procesului pentru a evita evapoarea alcoolului.
Acum o saptamana am facut o portie noua de extract de vanilie de casa. Cum imi place vanilia foarte mult in retete dar acesta poate deveni costisitoare daca e sa cumperi de calitate din comert. Este a 5-a oara cand fac si vreau sa spun ca niciodata nu am sa mai cumpar extract de vanilie.
Procesul dureaza 6 saptamani pana la prima folosire dar se merita. In acest timp pe masura ce evolueaza am sa mai revin cu poze.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraDesi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...
Cornuri cu gemIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii