Spalati si curatati de frunzulite si codita, vinetele. Faceti o crestatura sub forma de cruce in varful vinetelor, apoi opariti-le 15 min, in apa clocotita. Scoateti-le intr-o strecuratoare, treceti-le imediat sub jet de apa rece si lasati-le la scurs.
Separat, faceti un sirop din 500 ml apa, zahar, zeama da lamaie, vanilie. Cand incepe sa fiarba, puneti vinetele si nucile si lasati sa clocoteasca, la foc mic, 30 min. Nu este nevoie sa amestecati, doar scuturati din cand in cand cratita si rostogoliti usor vinetele, astfel ca partea de deasupra sa ajunga dedesupt, in sirop. Aveti grija sa nu se rupa sau sa se sfarme - ele trebuie sa ramana la final intregi, asa cum vor fi si servite.
Stingeti focul si lasati vinetele si nucile in sirop, 2 zile. A 3-a zi, puneti-le din nou pe foc foarte mic. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati mierea si mirodeniile (ghimbirul, nucsoara si piperul).
Lasati sa fiarba inca 15 min, stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin.
Repartizati in borcane, vinete intregi, in picioare, cu partea de la codita in sus, printre ele, miez de nuca si sa fie acoperite cu sirop. Puteti capsa imediat si dati la dunst uscat pana se racesc complet, apoi la camara.
POFTA BUNA!
Este pe departe cea mai buna, fina si aromata dulceata pe care am servit-o! ! !
Daca aveti ocazia si posibilitatea si, gasiti vinete micute (de marimea unui ou sau a unei lamai) nu ezitati sa o pregatiti.
Este un deliciu! ! !
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraBunatati pentru colindatori Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai...
Nuci cu cacao si crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii