Dulceata de Rubarba si Capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de Rubarba si Capsuni

Ingrediente

  • 1 kg rubarba
  • 1 kg capsuni
  • 900 g pana la 1 kg zahar
  • vanilie (optional)

Mod de preparare

Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se lasa deoparte.

Se iau capsunile, se spala, se curata de codite, se taie in jumatati sau in patru, depinde de marimea lor, se amesteca apoi cu restul de zahar ramas si se lasa asa circa 2 ore, sau pana isi lasa ele sucul... aici eu am intervenit putin pentru ca am cam fost in criza de timp... Am zdrobit capsunile cu zdrobitorul de cartofi...

Dupa ce aveti capsunile cu sucul lor format, se amesteca cele doua, se pun in tingirea de dulceata si se dau la foc mare pana se topeste zaharul... apoi se lasa focul slab si se amesteca din cand in cand in fructe...

Cand se formeaza spuma deasupra, se scoate cu o lingura. Cand s-a ingrosat, dulceata este gata. Procesul de fierbere cred ca este cam jumatate de ora, nu stiu exact, ca nu m-am uitat la ceas, dar se face rapid.

Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se invelesc apoi in prosoape si se pun in baia de apa, se mai fierb asa 10 minute. Eu am sarit peste faza asta pentru ca am fiert dulceata ceva mai mult decat spune in reteta si am pus salicilat deasupra. Asa a fost mai comod pentru mine si mai rapid.
Fetelor, sincer nu o sa va para rau daca faceti dulceata asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Eu cand gasesc in piata fructe aromate si proaspete, de sezon, nu ma pot abtine sa nu iau o cantitate mai mare. Imi place...

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!