Dulceata de Gutui

Postat pe: 06-11-2013
(1)

Ingrediente

10 kg gutui
5 kg zahar
zeama de la 2 lamai
500 gr apa

Mod de preparare

Gutuile se spala de puf, se curata de coaja si apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mare se pun gutuile razalite, zeama de lamaie si apa si se da la fierbere.

Cand se inmoaie bine se adauga zaharul si se fierbe in continuare pana este gata. Se incearca intr-o farfurie astfel: se pune cu lingurita putina compozitie si se lasa sa se raceasca, daca se incheaga atunci este gata.

Se toarna calda in borcane spalate si sterilizate. Se eticheteaza si se pune in paturi pana se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Gutui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mihaialexzaharia
•  16.11.2013 11:30:36

Felicitari, o reteta simpla si gustoasa!

Eu la aceasta reteta am folosit un secret culinar. Am pus intr-un vas cojile si cotoarele gutuilor si le-am fiert. Am adaugat lichidul rezultat in locul apei, in ceaun. Diferentele de gust si de consistenta s-au imbunatati considerabil.

Ce parere ai de mica schimbare?

Daca esti curioasa in legatura cu dulceturile mele, mi-am facut si un magazin onine, bunicel.ro

Zi buna

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Gutui