Dulceata de Gogonele Umplute cu Nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de Gogonele Umplute cu Nuca

Ingrediente

  • Gogonele verzi
  • zahar
  • lamiie
  • miez de nuca

Mod de preparare

Se spala si se taie capacel la fiecare gogonea, se scoate cu un ac de par sau o agrafa de birou pe care o desfacti putin in forma de s simburii din fiecare gogonea. Scoateti dpar partea cu simburii nu si pèeretii interiori ai rosiei, gogonelei.

Intre timp pe aragaz fierbe o oala cu apa. Introduceti toate gogonelele scobite de simburi in apa clocotita. Lasati sa fiarba putin, exact cit este necesar ca sa puteti curata de piele rosia. Scoateti gogonelele opariite si le treceti prin jet de apa rece, cit mai rece posibil sau le puneti intr. Un acstron cu apa rece si cuburi de gheata.

Curatati pielita fiecarei gogonele si puneti gogonele fara piele, oprite cu gura in jos intr-o strecuratoare in timp ce continuati scoaterea pielitei de pe celelalte. Nucile sparte, scos samburele si tinute putin la cuptor ca sa le puteti curata pielicica.

Cind toate gogonelele au fost curate de piele le cintarim. Acum fiecare puen zahar dupa cum ii place sa iasa dulceata mai dulce sau mai putin dulce. Mie imi place dulce deci am folosit aceeasi cantitate de zahar cit cintareau gogonelele scobite si oparite.

In cazul meu 400 gr de gogonele cu 400 gr de zahar si 400 ml de apa.
Am pus intr-o cratita la fiert zaharul cu apa in timp ce umpleam gogonelele cu samburii de nuca.

Cidn zaharul se topeste si lichidul incepe sa clocoteasca puneti gogonelele umplute. Lasati sa fiarba la foc foarte mic pina cind gogonelele capata o culoare inchisa si devin usor translucide, sticloase.. ca in poza.

Acum puneti citeva felii de lamiie, la cantitatea mea am pus 2 feluii de lamiie careia i-am curata insa coaja galbena i cea alba cit am putut inainte. Lasati sa fiarba 2-3 minute cu lamiia, apoi aruncati lmiia si stingeti focul.

Borcanele si capacele se streilizeaza in cuptor. Iin cazul meu un singur borcan de 350 ml pentru cantitatea asta, mi-a mai ramas sirop in cratita si o gogonea care nu au incaput in borcam, cea rupta care se vede in poza finala.

Punem cu o lingura gogonelele fierbinti in borcanele fierbinti si acoperim cu siropul lor, evident tot fierbinte. Punem capacul si intoarcem borcanele cu fundul in sus. Nu doar ca se formneaza vidul necesar dar e si o proba ca le-am inchis bine, nu curge nimic din borcan.

Tinem borcanele acoperite cu un stergar pina se racesc. Le intoarcem si observam ca toate capacele au facut vid (dupa felul capacului folosit, eu am refolosit borcane de dulceata cu capacul lor original, din cel care face clc pe mijloc. :p).
In cazul meu 400 gr de gogonele cu 400 gr de zahar si 400 ml de apa. a iesit un borcane de 350 ml si a mai ramas sirop in cratita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Rulada din pulpe dezosate
Bucataras.RO

Rulada din pulpe dezosate

Aceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie...

Rulada din pulpe dezosate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola