Se spala fructele, se scot samburii, se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste zi, iar seara se pun la fiert.
Cand am pus la fiert dulceata, am adaugat si 1 pahar cu apa pentru ca aceasta sa aiba mai mult suc. Se fierbe la foc mic, cam 30 de minute. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca si se fierbe pana se leaga siropul.
Cand s-a racit dulceata, se pune in borcan si se eticheteaza. Se pastreaza la loc racoros.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-cirese.html
Visez mereu la budinca asta :)))) pentru ca ma duce cu gandul in mod special la copilarie. Era iarna si frig si noi copii...
Budinca de paste cu branza la cuptorCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii