Dulceata de Ardei Iute

Postat pe: 07-12-2012
(0)

Ingrediente

Pentru 1 portie:
500 g ardei iute- verde
rosu si galben
500 g zahar
500 ml otet de 9 grade

Mod de preparare

Fierbeti 20- 30 min otetul cu zahar sau pana ce acesta se leaga la fel ca siropul de la dulceata.
Intre timp, spalati si zvantati ardeii iuti. Taiati-i rondele (daca se doreste o dulceata mai putin iute, indepertati intai semintele si vinisoarele ardeilor, macar partial, apoi feliati-i. Atentie! Lucrati doar cu manusi.).

Adaugati ardeiul feliat si fierbeti in continuare inca 20- 30 min in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si cum “siropul“ este cel mai apreciat, nu exagerati cu fierberea dulcetii.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet.

Etichetati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine mai mult de 24 luni.
Asteptati 2- 3 saptamani pentru a fi savurata in adevaratul sens al cuvantului.

Serviti ca garnitura la fripturi, preparate cu carne, in general; ca adaos la ciorbe, sosuri, tocanite, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne si cascaval, etc; merge de minune langa varza cu carne sau la orice mancare la care de obicei adaugi ardeii clasici in otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Ardei Iute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Ardei Iute