Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor

Complexitate
redusa
Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg morcovi
  • -1 kg ceapa
  • -2 kg gogosari rosii sau ardei kapia rosu
  • -2 kg rosii
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -12 linguri orez
  • -400 ml ulei
  • -foi dafin
  • -sare
  • piper

Mod de preparare

Spalati legumele. Taiati-le ca pentru mancare si puneti-le in vase separate: morcovii rondele, ceapa, rosiile feliute, gogosarii (ardeii kapia) curatati de cotor si seminte, cubulete.

Puneti-le in straturi, intr-o cratita mai mare, in urmatoarea ordine: morcovii, ceapa, gogosarii. Condimentati cu sare, piper, dupa gust, adaugati cateva frunze de foi de dafin, patrunjelul tocat si acoperiti cu feliile de rosii. Nu amestecati. Adaugati uleiul pe marginea vasului.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ½ ora sau pana cand legumele sunt aproape facute. Intre timp, dunstuiti foarte putin orezul in 2 linguri de ulei, fierbeti-l pe jumatate in apa sarata, treceti-l sub jet de apa rece si puneti-l la scurs.

Adaugati-l legumelor, amestecati si dati din nou la cuptor pentru circa 30 min sau pana ce toate ingredientele sunt facute. Spre final, potriviti gustul de sare si piper. Scoateti cratita din cuptor si lasati focul aprins la minim.

Turnati amestecul fierbinte in borcane sterilizate, uscate, capsati si asezati-le direct intr-o tava de aragaz. Dati din nou la cuptor, pentru inca 30 min, la foc foarte mic, apoi stingeti focul si lasati borcanele in cuptor pana se racesc complet.

Etichetati si dati la camara.
Serviti simplu sau ca garnitura, rece ori incalzita.
Este o mancare satioasa in zilele de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura Trandafir
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola