Visine La Borcan

Complexitate
redusa
Visine La Borcan

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 24 kg zahar
  • 1 lingura mare salicil
  • (la fiecare kilogram de visine desamburite se pune 800 gr zahar)

Mod de preparare

Spalam visinele in mai multe ape (va recomand sa le tineti pentru circa 1 ora in apa rece, in cazul in care in visine sunt viermi acestia ies si raman la suprafata apei )si le indepartam samburii in asa fel incat sa ramana intregi.

Visinele se pun intr-un vas mai mare si peste ele punem zaharul apoi amestecam cu grija sa nu se zdrobeasca. Se lasa pana a doua zi si intre timp se amesteca de mai multe ori. Dupa ce zaharul e topit adaugam 1 lingura de salicil si amestecam din nou pana acesta se dizolva.

Visinele se pun in borcane si deasupra se pune un pic de sirop si apoi capsam sau punem capacul la borcane avand grija sa inchida etans.

Siropul se toarna si el in sticle se pun capacele pe sticla.
(Capacele le tin intotdeauna in apa fierbinte inainte de a le pune pe borcane sau sticle. Astfel sunt sigura ca vor inchide etans).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune