Smochinele se spala, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat, apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender, iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine, apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.
Se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi adaugam cate un cubulet de unt, mixand pana se incorporeazain pasta, urmatorul adaugand-ul numai dupa incorporarea cubuletului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseizeaza capacul si se pastreaza la rece. Se poate decora diferite prajituri, se poate folosi la creme si la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaCa un iubitor de peste ce sunt, astazi va impartasesc reteta mea de Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul...
Macrou in sos de rosii cu masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii