Gem de cirese

Portii
7
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa
Gem de cirese

Ingrediente

  • 4 kg cirese
  • 1,5 k zahar
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi.
Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se topi zaharul. Se mai amesteca in oala din cand in cand.
Se scoate oala de la frigider, se adauga zeama de lamaie, se amesteca apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba. Se da apoi focul mic si se lasa sa fiarba incet. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de oala si se spumeaza de cate ori este nevoie.
Daca este prea mult sirop, se mai ia din el si se poate folosi pentru sucuri.
Se lasa la fiert in jur de 2-2.5 ore, dar se face testul picaturii. Se ia din gem 2-3 lg si se pune pe o farfurie. Se lasa la racit si daca se intareste usor, nu curge, este gata, daca nu, se mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun la caldura acoperite cu paturi pana se racesc de tot.
Se eticheteaza si se asaza in camara.
Este minunata pe o felie de paine cu unt si o cana cu lapte alaturi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Prajitura cu crema de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de capsuni

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

Prajitura cu crema de capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola