Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi.
Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se topi zaharul. Se mai amesteca in oala din cand in cand.
Se scoate oala de la frigider, se adauga zeama de lamaie, se amesteca apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba. Se da apoi focul mic si se lasa sa fiarba incet. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de oala si se spumeaza de cate ori este nevoie.
Daca este prea mult sirop, se mai ia din el si se poate folosi pentru sucuri.
Se lasa la fiert in jur de 2-2.5 ore, dar se face testul picaturii. Se ia din gem 2-3 lg si se pune pe o farfurie. Se lasa la racit si daca se intareste usor, nu curge, este gata, daca nu, se mai lasa sa fiarba.
Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun la caldura acoperite cu paturi pana se racesc de tot.
Se eticheteaza si se asaza in camara.
Este minunata pe o felie de paine cu unt si o cana cu lapte alaturi.
Pofta buna!
By Cristi Roman. Daca ar fi sa descriu aceasta mancare in cateva cuvinte: o explozie de arome! Este delicioasa!
Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscateCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii