Se spala ardeiul iute si kapia, apoi se curata de cotoare, seminte si vinisoare, se taie fasii subtiri si apoi se dau prin masina de tocat.
Se fierbe 10-15 minute otetul amestecat cu zaharul, intr-o cratita cu fund gros (sau tuci), pana se leaga un pic, apoi adaugam ardeii tocati si fierbem, la foc domol de la primul clocot, pana se leaga si face basici cand fierbe. Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn. Se face proba pe o farfurie daca este legat, apoi se toarna fierbinte in borcane sterile, se strang bine capacele, apoi se acopera cu ceva gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se depoziteaza la rece pana ce il vom folosi, la fripturi, peste prajit, la orice preparat care credem noi ca merge cu acest delicios sos dulce-acrisor-picant.
Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.
Chiftele cu cartofi la cuptorCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii