Zama cu `Cici`

Complexitate
redusa
Zama cu `Cici`

Ingrediente

  • pentru Zama:
  • fasole boabe (la ochi, fiecare pune la fiert cat doreste )
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa intreaga
  • sare dupa gust
  • Necesare pentru Cici :
  • 200 gr faina (am folosit eu ptr cantitatea de supa ce am avut-o)
  • 1 ou
  • sare
  • 2 cartofi mai mici
  • (Cicii se pot face si fara ou daca doriti sa fie zama de post)

Mod de preparare

Punem fasolea inainte cu o seara inainte la inmuiat si a doua zi il punem la fiert impreuna cu 1-2 morcovi, 1 patrunjel, despicati. Punem si o ceapa alaturi de aceste legume si saram dupa gust cu sare. Asa, pana aici a fost usor.

Acum trecem sa facem cicii ptr zama. Si uite cum i-am facut eu, cartofii i-am curatat si i-am fiert in apa cu sare apoi i-am zdrobit cu furculita. Intr-un vas am pus faina, am adaugat si 1 ou intreg si cartofii zdrobiti si sare dupa gust. Am framantat un pic aluatul pana s-a omogenizat apoi am rupt bucatele de aluat pe care le-am facut bastonase lungi si mai subtiri ( ele in zeama se mai umfla) si apoi le taiem la ce marime dorim sa fie acesti cici.

Le lasam deoparte pe un prosop si ne intoarcem la fasole.
Cand fasolea e fiarta, se strecoara zeama in care a fiert intr-o oala(fasolea o putem face iahnie sau frecata), morcovii din el ii taiem rondele si ii adaugam la supa. Cand supa incepe sa dea in clocot adaugam si "cicii" si lasam sa fiarba 2- 3 minute la foc mic. Se potriveste de gust cu sare, delikat, 1 lingura de patrunjel verde tocat si cine doreste poate sa puna si rondele de ardei iute.
Aceasta supa, ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se
pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post. De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata,
mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste. Haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa faca cu zama de pe fasolea uscata( Mentionez ca eu am ou in "cici" ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola