Three Sisters Soup (Supa `Trei Surori`)

Complexitate
redusa
Three Sisters Soup (Supa `Trei Surori`)

Ingrediente

  • 3 cans supa de pui (750 ml)
  • 2 cans boabe de porumb
  • 1 can fasole verde
  • 1 1/2 cup dovleac (squash)
  • 2 frunze de dafin
  • ardei uscat/ fulgi
  • patrunjel
  • busuioc
  • oregano dupa preferinta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Supa se poate lasa cu legumele `la vedere` sau se poate pasa si se va transforma in supa crema. Eu am preferat sa o fac crema pentru ca am vrut sa o servesc cu painea bannock in locul lingurii.

Se pregatesc toate ingredientele necesare pregatirii supei, se spala, se curata dupa cum se cere, adica fasolea se taie in bucati mai mici iar dovleacul in patrate de marimea celor care se folosesc la pireuri.

Supa de pui (apa) se pune intr-un vas si se pune pe foc. o aduci pana la punctul de fierbere si introduci porumbul, fasolea si dovleacul precum si frunzele de dafin.

Fierbi la foc mic pana sunt gata legumele, indepartezi frunzele de dafin si adaugi aromele (ierburile care preferi sa le folosesti), mai fierbi 2 minute si inchizi.

Servesti calda langa paine Bannock.
Supa se poate pasa, se va face crema si se va servi cu paine bannock pe post de lingura
`Three sisters` este o supa care se pregateste in nenumarate feluri, dar ce ramane mereu neschimbat la ea si este considerat `de baza` sunt cele trei `surori` (three sisters in engleza) adica porumbul, fasolea si dovleacul.

De-a lungul anilor supa s-a raspandit in multe locuri si acuma fiecare sustine ca ar avea reteta originala. Aceasta supa se pare ca are radacini adanci in Canada.

Porumbul, fasolea si dovleacul s-au plantat de cand lumea si pamantul impreuna. Poporul aboriginal (bastinasii canadieni) si in special femeile se ocupau cu semanatul, plantatul, cresterea legumelor.
Cu precadere semanau si cresteau porumb, fasole si dovleac.

Porumbul sustinea fasolea care se catara pe el si crestea libera spre cer iar frunzele mari ale dovleacului tineau umbra radacinilor porumbului si ii asigurau umezeala necesara. Multe legende inconjoara istoria acestei supe.

Triburile care traiau in partea estica a Canadei au ajuns chiar sa considere cele `trei surori` entitati spirituale si sustinatori ai vietii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola