Supa-crema Rece de Frunze de Dovlecel

Postat pe: 19-01-2014
(0)

Ingrediente

1 mână mare de frunze de dovlecel (sau 500g dovlecei verzi)
2 fire de ceapă verde
1 morcov mărişor
4 căţei de usturoi sau 2 mari
1 ardei mic iute
1 vârf de cuţit de bouquet garni (pătrunjel, cimbru, dafin în cantităţi egale şi mărunţite)
sare, piper (după gust)
1 vârf de cuţit de seminţe de chimen
4 linguri de ulei de măsline
2l apă
câteva frunze de mentă
12-14 cuburi de gheaţă
iaurt (la discreţie)

Mod de preparare

1. Încingeţi uleiul şi adăugaţi cepa, usturoiul, morcovul şi ardeiul iute tăiate mărunt. lăsaţi-le să se călească până când ceapa devine transparentă. (Dacă aveţi dovlecei verzi, tăiaţi-i cubuleţe şi puneţi-i după ce ceapa a devenit transparentă, adăugaţi piperul, bouquet garni-ul, chimenul, lăsaţi să scadă zeama de la dovlecei şi săriţi peste punctul 2.)

2. Adăugaţi frunzele de dovlecel spălate şi tăiate, piperul, bouquet garni-ul, chimenul şi amestecaţi din când în când cca. 5 min.

3. Turnaţi apa, adăugaţi sarea şi fierbeţi cca. 15 min. lăsaţi supa să se răcească la frigider, adăugaţi cuburile de gheaţă, iaurtul şi mixaţi bine cu blender-ul.
Serviţi imediat cu frunze de mentă mărunţite pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa-crema Rece de Frunze de Dovlecel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa-crema Rece de Frunze de Dovlecel