Supa-crema de Conopida si Cartofi

Postat pe: 06-11-2012
(0)

Ingrediente

1 conopida mica
2 cartofi
6 felii pancetta (bacon)
1 praz (ceapa)
1 cutie supa de pui (chicken stock)
1 frunza dafin
1 lingura ulei de masline
1 cup brinza cheddar (110 gr )
iarba ciorii (chives)
sare
piper
1 cub de bulion vegetal

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se curata cartofii de coaja si sa taie cuburi mai mari. Se curata conopida de frunze si se desface in buchete. Se taie pancetta felii subtiri si se pune intr-o oala/cratita impreuna cu lingura de ulei de masline.

Cand este prajita, se scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie. Eu nu am gasit praz, asa ca am folosit 1 ceapa alba. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se caleste 5-6 minute in uleiul lasat de la pancetta.

Cand ceapa este sticloasa, se adauga in cratita cartofii, conopida, supa de pui, frunza de dafin, cubul de bulion, un praf de sare si putin piper. Se amesteca bine, se pune capacul si se lasa sa fiarba 20 de minute.

Cu o paleta cu gauri se ia toata conopida si toti cartofii si se pun in blender (frulator), impreuna co toata zeama ramasa. Se amesteca 1-2 minute pina devine o compozitie cremoasa, usor lichida. Se pune compozitia din nou in oala si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da oala de-o parte, se adauga in compozitie brinza cheddar si se amesteca f. bine.

Se serveste cu pancetta crocanta deasupra si putina iarba ciorii taiata marunt.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa-crema de Conopida si Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa-crema de Conopida si Cartofi