Carnatul proaspat se scoate din mat si se marunteste bine de tot. Se ia o tigaie cu peretii mai inalti, se pun cele doua linguri de ulei si se infierbanta. Se adauga carnatul bine zdrobit si se prajeste pana isi schimba culoarea, amestecand intr-una sa nu se prinda de fundul tigaii.
Se indeparteaza carnea din tigaie cu ajutorul unei linguri cu gauri (sau polonic de sita) si in uleiul ramas se pune baconul taiat bucatele si se prajeste. Cand baconul e gata prajit se indeparteaza si el din tigaie. Se scurge.
Se ia putin ulei scurs si se pune intr-o oala. Se incalzeste si peste el se adauga ceapa tocata (eventual 2-3 catei de usturoi bine pisati) .
Se prajesc putin doar pana devine sticloasa dupa care se adauga peste ea supa de pui, apa, cartofii curatati de coaja si feliati (sau taiati cuburi daca sant mai la indemana), sare si piper daca mai este cazul.
Se fierbe la foc mic pana cartofii sunt gata. Se adauga half & half si se mai da un clocot nu mai mult dupa care se adauga frunzele de kale care in prealabil au fost spalate si taiate in bucati mici (fasii de marimea degetului). Se mai lasa exact jumatate de minut dupa care se ia de pe foc, se pune capacul si se lasa asa.
Se serveste calda cu romano cheese ras deasupra.
nota.... pentru a cunoaste frunza de kale (poate in alte locuri are alta denumire) am fotografiat-o in mai multe poze.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.
Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock PotCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii