Supa Italiana de Linte si Castane

Postat pe: 29-10-2012
(0)

Ingrediente

Eu am adaugat in supa mea si citeva cuburi de sunculita (numai carnea) afumata
Pentru 6 persoane:
280 gr linte uscata
250 gr de castane
2 mere (din cele cu pulpa tare, care rezista bine la coacere)
100 gr slanina (eu am inlocuit cu 2 linguri de ulei)
2 catei de usturoi
1 ceapa mica (eu am pus ceapa verde)
2 tulpini de telina
200 gr rosii fara coaja (din conserva)
1 legatura de patrunjel verde
ulei
sare
piper
la reteta originala eu am adaugat si 2 morcovi mici si 100 gr pancetta afumata (sunculita, numai partea cu carnea) am folosit rosii cherry conservate in suc de rosii

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Punem lintea la inmuiat 1-2 ore inainte de a o fierbe.
Scurgem apa in care a stat la inmuiat si clatim lintea, adaugam apa si punem la fiert. Eu am adaugat si cubulete de pancetta afumata care a fiert impreuna cu lintea.

Crestam castanele si le coacem in cuptor pe tava, cuptorul trebuie sa fie incins la maxim (cca 240 °c) si timpul de coacere este de cca 20 minute. Scoatem pe rind cite o mina de castane din cuptor cind sunt gata si am stins deja focul, castanele trebuie sa stea la cald pina le curatam, altfel se curata greu sau nu se pot curata.

Curatam cu grija caci sunt fierbinti, scoatem coaja externa, tare dar si pielicica maronie care acopera pulpa castanei. Nu conteaza daca se rup oricum le vom rupe noi inainte de a le pune in supa in bucati mai mari sau mici dupa gust.

Cine vrea poate sa fiarba castanele, rezultatul este asemanator. Tocati marunt morcovii, telina, ceapa si varsati totul in oala in care o sa pregatiti supa, lasati sa se inabuse cu putina sare, cateii de usturoi intregi si vreo 2 linguri de apa. Dupa vreo 10 minute scoateti si aruncati usturoiul.

Adaugati rosiile si cozile de la patrunjel (asa intregi). Lasati sa fiarba cca 10 minute apoi scoateti cozile de patrunjel si le aruncati. Curati merele de coaja si cotor si taiatile in bucati foarte mici.

Adaugati lintea fiarta, carnea afumata, castanele curatate si rupte in bucati (eu le-am rupt o parte in jumatati si o parte in bucati mai mici) si cuburile de mar si apa in care a fiert lintea cit este necesar ca sa obtineti o supa foarte densa.

Impartiti supa in farfurii (castronase) si serviti cu un pic de ulei crud, extravirgin de masline varsat 'in fir' deasupra si dupa gust putin piper macinat.
Reteta dintr-o revista Sale e pepe 'minestra di lenticchie all\'Abruzzese', este o revista traditionala din regiunea Abruzzo si se face cu un soi de linte care creste acolo, o linte care nu are nevoie sa fie pusa la inmuiat inainte de a o fierbe. Insa puteti folosi alt soi de linte asa cum am facut si eu, am pus-o la inmuiat si am schimbat apa apoi am fiert-o.

Tot aici scrie ca exista si o varianta a acestei supe in care se adauga la sfirsit citeva firicele de sofran, sofranul este si el tipic acestei regiuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa Italiana de Linte si Castane" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa Italiana de Linte si Castane