Supa de Rosii si Sandwich Monte Christo (Pranz American)

Complexitate
redusa
Supa de Rosii si Sandwich Monte Christo (Pranz American)

Ingrediente

  • 3 conserve mici de pasta de rosii (din comert)
  • 1 lingura de ulei de cocos (se poate folosi orice fel de ulei doriti)
  • 1 lingurita de faina
  • ardei grasi (eu am pus 5 pentru ca au fost foarte mici)
  • 1 ceapa mare, mare
  • 5-6 frunze mari de busuioc
  • 3-4 fire de leustean
  • 2-3 linguri scuturate de zahar
  • orez dupa numarul de portii de supa (se socoteste 1,5 lingurita de portie)
  • 1 morcov
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cum sant calduri mari pe la noi si aragazul sta in pauza am decis sa fac zilele trecute o supa de rosii iar pentru felul doi un sandwich. Stilul asta de pranz este foarte obisnuit pe meleagurile americane, deci m-am comformat.

Am luat-o pe scurtatura, am folosit conserva de bulion pentru ca nu am mai avut din cel pus de subsemnata Sad

La sandwich am inlocuit unele ingrediente din cauza de gusturi si de lipsuri. Am sa dau reteta intreaga si autentica, iar in paranteza si poze o sa apara varianta mea.

Ceapa, ardeiul (sau ardeii), morcovul se curata si se spala. La fel si busuiocul.
Morcovul se feliaza, iar ardeiul se cresteaza in patru fara a se indeparta cotorul.

Ceapa se cresteaza si ea, dar nu se taie sferturi.

Intr-un vas se pune uleiul si lingurita de faina si se face un rantas mai usor, se adauga pasta de rosii (bulionul) si se dilueaza cu apa cat se cere ca sa obtineti gustul bun al arhicunoscutei supe de rosii.

Se adauga morcovul feliat, ceapa intreaga, ardeii, frunzele de busuioc si se lasa la fiert.

Se tine ochii pe vasul cu supa pentru ca in primele cateva minute de cand incepe sa fiarba, se face o spuma deasupra care poate da in foc daca nu este supravegheata.

In momentul in care a inceput sa fiarba se adauga orezul, se drege de sare si de zahar.

Inainte de a fi gata supa se adauga leusteanul si se mai fierbe 3-4 minute. Se acopera cu un capac. Se indeparteaza frunzele de leustean, ceapa si ardeii, dupa vreo 15 minute de cand am luat vasul de pe foc.

Se serveste alaturi de un sandwich cald. Eu am ales de data asta sandwichul Monte Christo.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola