Supa de Rosii cu Fenicul, Zarzavaturi si Fasole Verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de Rosii cu Fenicul, Zarzavaturi si Fasole Verde

Ingrediente

  • 1 fenicul
  • 2 conserve de fasole verde (fiecare are 400 gr)
  • 1 l bulion (preparat de mine) plus apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 telina mica (eu am pus 2 tulpini in locul radacinii)
  • 2 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • piper si sare dupa gust
  • frunza de dafin
  • frunze de busuioc
  • 1 radacina pastarnac

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca ceapa, ardeiul, usturoiul si feniculul. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoare.

In uleiul incins se pun zarzavaturile tocate, pe cele rase la pastram separat. Cand sant dunstuite deja (sant moi de 3/4) se adauga si zarzavaturile rase si se dunstuie in continuare pentru 5 minute, Se adauga apoi bulionul, frunza de dafin si busuiocul si se lasa la fiert pana sant gata.

Daca este nevoie se mai adauga apa pana obtineti consistenta dorita a supei. Se scot zarzavaturile si se pun in blender, se mixeaza pana obtinem o pasta, dupa care le punem inapoi in vasul cu supa si lasam iar la fiert. Se adauga in ultimele 5 minute de fierbere, fasolea din conserva.

Daca folositi bulion din comert sau conserva de rosii, trebuie sa dregeti de sare si piper. Eu pentru ca am folosit bulionul pregatit de mine, am in el cam tot ce imi trebuie si nu mai adaug de regula nimic. Se serveste calda si cand nu este post se poate adauga o lingura de smantana.

Pentru persoanele carora le place supa mai dulce se poate adauga in farfurie putin zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Dovlecei pane cu branza de vaci
Bucataras.RO

Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovlecei pane cu branza de vaci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola