Supa de Praz

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de Praz

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 3 bucati praz mari sau 6 mai mici
  • 1 ceapa uscata
  • 50 gr unt (poate ceva mai mult)
  • 3 cartofi mari sau 6 mici
  • 1 litru de supa de carne (pui de preferat)
  • o legatura de patrunjel verde proaspat
  • 1 galbenus de ou
  • sare si piper dupa gust
  • 250-300 gr frisca lichida (neindulcita)
  • cubulete de bacon prajite sau crutoane de paine pentru decorat si servit
  • Pentru crutoane:
  • unt cat o nuca
  • sare (dupa gust)
  • 2 catei de usturoi tocati bine de tot
  • putin parmesan ras

Mod de preparare

Prazul si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc in untul topit, avand grija sa nu se maroneasca (doar pana devin moi si sticloase). Se adauga cartofii taiati cuburele, supa de pui (oase) si patrunjelul proaspat tocat

Se fierb pana devin legumele moi (cam 15 -20 minute). Se strecoara legumele, supa se pastreaza intr-un vas. Legumele se pun in blender (cu putin lichid) si se fac pireu, apoi se introduc inapoi in vasul in care a ramas supa.

Se bate galbenusul de ou cu putina supa, dupa care se adauga peste supa cu legume, se drege de sare si piper, se adauga frisca nebatuta si se pune din nou pe foc, dar nu se lasa la fiert. Se serveste garnisita cu cuburele de slaninuta prajita sau cu crutoane de paine


Pentru crutoane:
Se topeste untul, se adauga in el toate celelalte ingrediente si cu ajutorul unei pensule se ung doua, trei felii de paine. Se taie bucatele apoi painea si se pune in tava si se da la cuptor pana se prajesc (se fac crocante).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Coaste de berbecut la punga
Bucataras.RO

Coaste de berbecut la punga

Din categoria, sa-mi fac si eu poftele, baietii mei nu mananca behaite.....acum ce sa zic, berbecutul asta era cam trecut de...

Coaste de berbecut la punga
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola