Supa de Pastai Galbene (Fasole Galbena Untoasa)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de Pastai Galbene (Fasole Galbena Untoasa)

Ingrediente

  • 500 gr fasole galbena untoasa
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 3-4 cepe (daca sunt mai mari, doar 2)
  • 6 fasii de bacon
  • sare, piper si boia dulce
  • un piculet de boia picanta (nu mult, doar cat iei pe varful unei scobitori)
  • patrunjel proaspat
  • 2 morcovi
  • smantana pentru servit
  • 2 linguri de ulei (eu am pus de coconut)

Mod de preparare

Fasolea se spala, se taie capetele dupa care se taie in bucatele micute (2 cm)
Ardeiul, rosiile, ceapa, se spala si se toaca marunt. Baconul se taie feliute si morcovii dupa ce au fost spalati si curatati de coaja, se dau pe razatoarea de mere.

Intr-o oala de supa, se pune uleiul si baconul feliute si se lasa la prajit. Cand s-a topit destul si slaninuta a prins culoare se adauga ceapa si se mai prajeste pana devine sticloasa. Apoi se adauga morcovii rasi si se mai tine pe foc un minut.

Dupa aceia se adauga fasolea, ardeiul si rosia, apa (supa de pui, vita) si se lasa la fiert.

Inainte de a se termina fiertul, se incearca fasolea cat este de moale, se drege de sare, piper si boia, se mai lasa la fiert putintel. Se stinge focul, se ia cratita jos. Se spala si se toaca patrunjelul si se adauga la supa.
Placerea noastra cea mai mare este sa mancam supa asta cu smantana si neaparat in blide/strachini - parca are un gust mai deosebit, mai buna.

Daca mai ai si un darab de pita calda langa supa, este un deliciu, tot ai manca si nu te-ai mai opriiiiiiiiii !!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola