Supa de Orez si Mazare cu Aroma de Lamiie

Postat pe: 10-06-2011
(0)

Ingrediente

700 ml supa de pui
100 gr orez
240 gr mazare (din conserva, proaspata sau congelata)
1 lamiie - coaja si zeama (mai mult sau mai putina zeama depinde cit de acra va place)
menta proaspata
1lingura de ulei de masline
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min

Incalziti uleiul in cratita in care o sa fiarba supa, adaugati orezul si lasati citeva secunde dupa care varsati supa fierbinte si lasati sa fiarba la foc potolit., fara clocote.

Dupa 10 minute adaugati 1 lingura de zeama de lamiie si toata coaja rasa, putina menta tocata, sare, si mazarea daca e proaspata sau congelata (daca e din conserva o adaugati dupa ce orezul e fiert) si amestecati. Lasati sa fiarba la foc linistit pina cand orezul e gata (in principiu alte 6-8 minute).

Cind e gata adica cind si orezul si mazarea sunt fierte adaugati si restul de zeama de lamiie sau nu mai adaugati, gustati si in functie de gustul vostru actionati. Mie imi place cu mai multa lamiie si menta.

Serviti la temperatura camerei cu menta proaspata.

In farfurie puneti mai mult sau mai putin orez dupa cum va place voua, eu o prefer mai bogata in orez ca sa semene mai mult cu retetele italiene (minestra di riso).

Reteta adaptata dupa o reteta americana, in original orezul era fiert in apa separat si apoi adaugat in supa. In 4 cups de supa se varsau 2 cups de orez fiert si 2 cups de mazare si zeama plus coaja rasa de la 2 lamai.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Orez si Mazare cu Aroma de Lamiie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Orez si Mazare cu Aroma de Lamiie