Supa de Macris (Varianta 1)

Complexitate
redusa
Supa de Macris (Varianta 1)

Ingrediente

  • 1/4 kg macris
  • 2 linguri unt (ulei de cocos)
  • 1,5 l apa (supa de legume/pui)
  • 1/4 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte (eu am pus din cel pentru frisca si neindulcit)
  • 1 galbenus de ou
  • smantana pentru servit (optional)
  • crutoane pentru servit (optional)
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Macrisul de spala bine de tot, se verifica ambele fete ale frunzelor pentru ca melcilor fara cochilie tare le mai place acreala lor. Se indeparteaza codita (exact ca la frunzele de spanac).

Uleiul de cocos (untul) se pune pe foc, intr-o cratita mai adanca si cand este fierbinte se adauga frunzele de macris, deasupra. Cu o lingura de lemn se amesteca mereu in ele pana se topesc si devin o pasta (aproximativ 5 minute). Se adauga deasupra apa sau supa de legume/pui si se lasa la fiert.
Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi cartofii.

Cand apa a inceput sa fiarba se adauga cartofii si se lasa la foc pana cartofii sant fierti. Galbenusul de ou se amesteca intr-un pahar cu laptele pus pe rand si cu usturoiul pisat dupa care se adauga in el, tot cate putina supa. Adaugam incet si cantitate mica pentru a nu taia galbenusul cu caldura supei.

Verificam cartofii daca sant fierti si cand furculita intra usor in el, adaugam laptele cu oul, deasupra. Mai fierbem 1 minut dupa care indepartam de pe foc. Lasam la racit, dregen de sare daca mai este cazul (supa de legume sau de pui deja are sare in ea, deci atentie).

Cand este mai mult rece decat calda se pune in blender si se macina totul. Vom obtine o crema mai lichida pe care o vom pune in pahare sonda si vom orna cu un mot de smantana (lapte de frisca), cateva fire de ceapa ciorii pentru decor si crutoane cu usturoi. Crutoanele si decorul de ceapa ciorii este optional.

Se serveste mai mult rece decat calda dar este la fel de gustoasa si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Ciorba de vara cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de vara cu legume

Tare-mi plac legumele, tot felul de combinatii...asta e una din cele mai simple ciorbe zic eu!

Ciorba de vara cu legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola