Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Ingrediente

  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 tulpini de telina
  • 100 gr mazare verde (congelata sau din conserva)
  • 1 ceapa mai marisoara
  • 3-4 linguri de ulei de masline/cocos sau struguri
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru galuste
  • 1 ceapa mai micuta
  • 3 ciuperci mijlocii
  • sare si piper
  • 1 catel de usturoi sau un praf de usturoi
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 -2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingura de faina
  • patrunjel proaspat si tocat

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem uleiul prevazut la "galuste" si ceapa tocata si dunstuim. Curatam ciupercile de coaja, le spalam bine si le tocam marunt de tot si le adaugam peste ceapa. Dregem de sare si piper, adaugam si usturoiul. Luam de pe foc si lasam la racit.

Cand este destul de rece, se adauga patrunjelul proaspat si tocat, bicarbonatul, faina si grisul, apoi se omogenizeaza. Se sparg ouale, se bat dupa care se toarna peste amestecul de ciuperci si se omogenizeaza. Compozitia rezultata va fi destul de moale. Se lasa la odihnit o jumatate de ora.

Se spala si se curata toate legumele, dupa care se taie in bucatele mici (ceapa mai marunt) iar mazarea daca ese congelata nu se decongeleaza. Ea se va tine la congelator pana in momentul folosirii ei iar daca este din conserva se va stoarce bine de lichidul in care este si se va spala sub jet de apa rece pentru a scapa de eventualele chimicale (conservanti).

Se ia un vas de supa, se pune uleiul prevazut si se adauga ceapa si ardeiul maruntite. Se dunstuiesc putin dupa care se adauga restul de legume mai putin dovlecelul si mazarea.

Se mai dunstiesc impreuna cateva minute, daca este cazul se poate adauga o jumatate de pahar de apa. Dupe ce le-am dunstuit aproximativ 5 minute, adaugam apa, aproximativ 2 litri si lasam la fiert.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga dovlecelul taiat in bucatele mici si mazarea congelata (sau cea din conserva) si se continua fierberea.

Acuma deja a trecut jumatatea de ora de cand am lasat amestecul de ciuperci la odihna. Verificam compozitia si daca este destul de tare dar totusi moale (aceeasi consistenta ca la galustele de gris), luam o linugrita si punem cu ajutorul ei, in supa care fierbe, galuscute micute. Le fierbem circa 10 minute dupa care inchidem flacara, punem capacul pe vas si lasam asa.

Dupa circa 10 minute adaugam patrunjelul tocat si acoperim din nou. Servim simpla sau cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Musaca de post cu ciuperci
Bucataras.RO

Musaca de post cu ciuperci

 Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta...

Musaca de post cu ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!