Ingrediente
● Pregatim sa avem la indemana: |
● 2-3 cepe |
● tocate marunt |
● 1-2 linguri untura(2-3 linguri ulei) |
● 1 kg carne de porc |
● taiata cubulete(daca aveti si niste oase marunte cu putina carne pe ele |
● cu atat mai bine Ele se fierb intai in apa de la supa si vor da un gust foarte bun) |
● sare |
● piper |
● boia |
● patrunjel verde |
● tocat marunt |
● 3-4 morcovi |
● 2-3 buc patrunjel |
● radacina |
● 1 varza alba |
● mica(cat pumnul) |
● 1 ceapa intreaga |
● 1/4 telina radacina(cat A½ pumn) |
● 2-3 cartofi |
● curatati si taiati cubulete |
● 2-3 linguri ulei( pentru calit zarzavatul) |
● 1 lingura vegeta |
● 1 mana de fidea (sau alte paste marunte)sau pregatiti galuste dintr-un ou |
● putina faina si un praf de sare(dupa dorinta si optional) |
Mod de preparare
Intr-o cratita, se caleste ceapa in untura(ulei) incinsa, pana devine sticloasa.
Se adauga carnea care se prajeste si ea pana-si schimba culoarea.
Se condimenteaza cu putina sare, piper, boia.
Dupa ce omogenizam, adaugam apa cat sa acopere carnea si fierbem inabusit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. La nevoie mai adaugam cate putina apa.
Luam de pe foc si punem deoparte.
Separat, intr-o oala, punem circa 3 l apa cu vegeta(sau zeama cu oasele fierte), iar cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, patrunjelul, telina, taiate rondele si calite in prealabil in putin ulei, ceapa si varza, intregi, iar la sfarsit, cand sunt aproape facute, cartofii taiati cubulete.
Adaugam fideaua sau galustele pregatite (din ou desfacut cu putina apa, faina si un praf de sare, omogenizam si le punem in supa care clocoteste cu ajutorul unei furculite, sub forma unor zdrente Compozitia obtinuta trebuie sa fie mai groasa decat cea de clatite-sa curga greu de pe o furculita, dar sa nu se imprastie prea tare in supa) (Eu nu am pus)
Cand zarzavatul este fiert, turnam amestecul cu carne in oala cu legume, condimentam daca mai este nevoie, scoatem din supa ceapa intreaga si varza, presaram cu patrunjel verde tocat.
Luam vasul de pe foc, acoperim cu un capac si lasam 5 min sa se patrunda aromele, apoi putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de Guias(gulyas Leves)" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga carnea care se prajeste si ea pana-si schimba culoarea.
Se condimenteaza cu putina sare, piper, boia.
Dupa ce omogenizam, adaugam apa cat sa acopere carnea si fierbem inabusit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. La nevoie mai adaugam cate putina apa.
Luam de pe foc si punem deoparte.
Separat, intr-o oala, punem circa 3 l apa cu vegeta(sau zeama cu oasele fierte), iar cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, patrunjelul, telina, taiate rondele si calite in prealabil in putin ulei, ceapa si varza, intregi, iar la sfarsit, cand sunt aproape facute, cartofii taiati cubulete.
Adaugam fideaua sau galustele pregatite (din ou desfacut cu putina apa, faina si un praf de sare, omogenizam si le punem in supa care clocoteste cu ajutorul unei furculite, sub forma unor zdrente Compozitia obtinuta trebuie sa fie mai groasa decat cea de clatite-sa curga greu de pe o furculita, dar sa nu se imprastie prea tare in supa) (Eu nu am pus)
Cand zarzavatul este fiert, turnam amestecul cu carne in oala cu legume, condimentam daca mai este nevoie, scoatem din supa ceapa intreaga si varza, presaram cu patrunjel verde tocat.
Luam vasul de pe foc, acoperim cu un capac si lasam 5 min sa se patrunda aromele, apoi putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de Guias(gulyas Leves)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany