Ingrediente

pentru fiecare 250 ml de supa bun, de calitate nu de cub:
mrgreen: 1 lingura = 20 gr gris
Parmezan dupa gust (1-2 linguri rase pentru fiecare portie)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Mai intii pregatiti supa dupa gustul vostru si cind este gata o treceti prin strecuratoare mai intii prin cea cu guri mai mari si apoi printr-o strecuratoare fina speciala pentru supe.

Puneti supa filtrata la fiert si varsati in ploaie grisul, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Stangeti flacara si lasati sa se raceasca alte 5 minute. Serviti cu Parmezan ras.

Nu se adauga nimic altceva nici sare caci supa se presupune a fi deja sarata si oricum parmezaul aduce contributia lui sarata ... si nici piper sau alte condimente care nu fac altceva decit sa schimbe gustul.

Trebuie sa aiba consistenta unui gris ca pentru biberon: wink:
In original "minestrone di semolino" sau "semolino in brodo" este una dintre supele considerate extrem de sarace dar care cer ingrediente de calitate 8).

Este o supa pe care nu o veti putea minca niciodata intr-un restaurant in Italia tocmai pentru ca este mereu alaturata cu batrinetea.

Dar care este este o supa minunata si mai ales foarte delicata si gustoasa evident daca este facuta cum spuneam cu ingrediente de calitate. o supa de carne (clapon, gina, vita, curcan sau pui) facuta ca la carte si pe gustul vostru si un Parmezan de calitate fac din supa asta ceva extrem de delicat si foarte bun pentru o cina mai ales in lunile de iarna, o cina al carui fel 2 este important si deci e nevoie de felul intii mai simplu dar elegant.

La fel cum in ardeal se serveste supa cu taitei inclusiv la nunta caci e buna si deschide " usile " unui meniu bogat fara sa te faca sa te simti plin si satul de la inceput.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Gris" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  04.06.2012 23:41:13

Super!!! Am spa de gasca de tara in congelator :) si o sa fac pt duminica! Sper ca si ardelanului meu sa-i placa =))

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Gris