Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina

Complexitate
redusa
Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina

Ingrediente

  • ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 1 radacina alba (patrunjel/pastarnac)
  • oase pui (150 g carnita de porc bucatele mici - marime de maslina)
  • 1 conserva fasole verde (eu am avut la congelator)
  • 1 ou
  • faina
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia (sau rosie ptr culoare)
  • smantana (optional)
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Intr-o oala mai marisoara, am pus uleiul, ceapa spalata si tocata marunt precum si ardeiul spalat si tocat marunt. Le-am lasat la dunstuit 3 - 5 minute, dupa care am pus oasele de pui (cine vrea, acum, pune carnita taiata bucatele mici de tot). Se tine pe foc si se invarte mereu circa 5 minute, dupa care se adauga zarzavaturile spalate si taiate rondele subtiri si fasolea din conserva/congelator.

Se adauga boiaua se amesteca bine dupa care se adauga apa, sarea si piperul si se lasa la fiert. In tmp cat fierbe supica se fac galuscutele de faina.

Intr-un castron mai micut putin, ca sa se poate tine bine in mana (poate sa fie si o cana de ceai) se pune oul, se sareaza si apoi se bate cu furculita. Se adauga 3-4 linguri de apa, se amesteca bine si apoi se adauga 2-3 linguri de faina. Se amesteca din nou, bine de tot ca sa nu se faca cocoloase, se adauga apoi din nou apa (3-4 linguri) se amesteca si din nou se adauga faina. Se repeta operatia asta pana se mareste cantitatea de pasta din vas (cana). Consistenta trebuie sa fie moale, aproape sa curga.

Cand supa noastra fierbe, se ia o furculita sau o lingurita, se inmoaie in supa si apoi se iau bucatele mici de aluat (pasta) si se introduc in supa. Se formeaza astfel galuscutele de faina. Se lasa la fiert cam 15 minute dupa care se stinge focul. Se adauga patrunjel tocat (proaspat) si se serveste. Se poate consuma cu smantana (este buna asa) sau fara smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
Bucataras.RO

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta

Ce spuneti de o Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta? Sunt gustoase, usor de facut si au o culoare...

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola