Supa cu Varza Creata (Kelkaposztaleves)

Complexitate
redusa
Supa cu Varza Creata (Kelkaposztaleves)

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 capatana varza creata (circa 800 gr pana la 1 kg )
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita maghiran
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • sare dupa gust
  • 3 cartofi de marime medie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 crenvusti
  • 200 ml lapte dulce

Mod de preparare

Varza creata o curatam de frunzele exterioare si o taiem fideluta. Curatam morcovul si patrunjelul apoi ii taiem cubulete. Cartofii curatati si spalati ii taiem cubulete si ii lasam in apa rece pana urmeaza sa ii folosim.

Morcovul si patrunjelul taiat ii calim pe 50 ml ulei apoi adaugam varza creata taiata fideluta si calim mai departe pana si aceasta se inmoaie. Punem peste legumele calite circa 3 l apa, adaugam sare dupa gust.

Usturoiul il taiem felii (se poate si zdrobi) si il adaugam la supa impreuna cu 1 lingurita maghiran si 1/2 lingurita chimen macinat. Lasam sa fiarba pana varza e moale in acest moment adaugam si cartofii taiati cubulete si lasam pe foc pana se fierb si acestia. In timpul cat fierb cartofii facem un rantas subtire.

Punem 100 ml ulei la incins si adaugam 1 lingura faina, amestecam bine pana se omogenizeaza il luam de pe foc si adaugam 1 lingurita de boia dulce. Acest rantas il adaugam la supa cand cartofii sunt deja fierti.

Crenvustii ii feliem si ii adaugam la supa si lasam sa fiarba 1-2 minute. La final adaugam 200 ml lapte dulce cu care lasam sa dea 1-2 clocote mai potrivim de gust cu sare si supa e gata.

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
Bucataras.RO

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7

Intr-adevar, mancarea iese tare gustoasa la acest aparat. Legumele isi pasteaza gustul si culoarea, iar carnea iese frageda,...

Pui cu legume si orez la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola