Treceti morcovii curatati prin razatoarea cu ochiuri mari si puneti intr-o oala. Curatati guliile si cartofii. Taiati in bucatele si puneti peste morcovi. Turnati 3 l apa, puneti putina sare si lasati la fiert pana ce legumele sunt moi.
Strecurati si pastrati zeama, apoi mixati bine legumele, pastrand cateva pentru servire. Repuneti pe foc mic crema de legume impreuna cu o parte din zeama strecurata. Intre timp, caliti putin faina in untul incins. Stingeti cu putina zeama, apoi adaugati in supa, in fir subtire, amestecand.
La nevoie, mai adaugati zeama, astfel incat sa rezulte o supa- crema de consistenta dorita. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper, dupa gust. La sfarsit, dregeti supa cu galbenusurile frecate cu smantana si diluate cu supa fierbinte, omogenizati si dati deoparte.
Serviti cat este calda, simpla, sau adaugand in farfurie cate 1 lingura de smantana (optional), si / sau presarata cu piper proaspat macinat (optional). Se potriveste foarte bine alaturi de crutoane de paine (servite separat).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAsa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii