Supa Crema de Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -un dovleac Hokaido sau placintar sau Turk turban, cam 1500 grame
  • -2 cartofi mari
  • -2 cepe mari
  • -4 catei de usturoi
  • -200 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -50 ml lapte de cocos
  • -150 ml smintina dulce de frisca vegana
  • -250 grame masline fara simburi
  • -condimente: Delikat, Curry (o lingurita rasa), o bucatica mica de ghimbir taiata cubulete, piper, sare, 2 frunze de dafin, tarhon si la sfirsit, patrunjel verde

Mod de preparare

Dovleacul spalat se taie in doua si se scot simburii. Se taie bucatele subtirele ca si cartofii si cepa. Toate impreuna plus ghimbirul si usturoiul se calesc putin in oala. Acum se stinge cu vinul alb si se lasa inca un pic pina se evapora alcoolul. Totul se acopera apoi cu apa (nivelul apei este de preferat sa depaseasca cu 4 cm nivelul legumelor) si se pune la fiert la foc mare ptr. Circa 20 de minute. Cu cit legumele sint taiate mai subtire si mai mic, cu atit fierb mai repede. Dupa 20 de minute, se piureaza totul in oala pe foc cu mixerul vertical. Acum se adauga frunzele de dafin, Delikat, Curry, priza de piper. Se stinge focul si se toarna laptele de cocos, smintina Hulala, maslinele si o priza de tarhon (estragon).

Se amesteca totul incet si se gusta pentru a fi potrivita de sare.

Se serveste cu patrunjel verde pe deasupra, cu paine prajita, cu Waffe sau Pancakes.

Aceasta reteta este Vegan, dar se poate modifica pentru gusturile oricui inlocuind maslinele cu creveti trasi la tigaie in unt cu usturoi care se pun in supa la servit in farfurie.

Din varianta Vegan se poate face vegetarian, inlocuind smintina cu smintina din lapte dulce subtire de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert fursecuri papuci
Bucataras.RO

Desert fursecuri papuci

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca

Desert fursecuri papuci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola