Supa Crema de Conopida

Complexitate
redusa
Supa Crema de Conopida

Ingrediente

  • Pentru 6- 7 portii:
  • -1,5- 2 kg conopida
  • -1 legatura de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • -1 morcov mare
  • -2 cartofi
  • -2 catei usturoi, trecuti prin presa
  • -frunze tocate de la 2 fire telina
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • Pentru servit: crutoane de paine si / sau cubulete de parmezan ori cascaval

Mod de preparare

Desfaceti conopida in buchetele, spalati, lasati sa stea 30 min in apa rece apoi, scurgeti.

Caliti in putin ulei incins ceapa tocata si separat morcovul razuit pana ce acestea incep sa se inmoaie. Combinati-le, adaugati cubuletele de cartofi si caliti impreuna doar cateva minute, amestecand mereu.
Spre sfarsit adaugati usturoi, sare, piper, 4 cani de apa si fierbeti de cand apa incepe sa clocotesca, circa 10 min, la foc mediu.

Adaugati frunzele de telina, conopida si apa (daca este cazul, in asa fel incat conopida sa fie aproape acoperita) si fierbeti inca 20 min, la foc mediu sau pana ce conopida este facuta.

Strecurati, pastrati cateva buchetele de conopida pentru decor si mixati bine legumele. Repuneti pe foc crema de legume impreuna cu zeama strecurata, astfel incat sa rezulte o supa- crema cu o consistenta dorita. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este calda, simpla, ornata cu buchetele de conopida si presarata deasupra cu piper proaspat macinat.

Se potriveste foarte bine alaturi de crutoane de paine (servite separat) si / sau cubulete de parmezan (cascaval) puse de la inceput in farfurie (ca sa aiba timp sa se topeasca putin) ori cu parmezan / cascaval ras, presarat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
Bucataras.RO

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola