Supa Crema de Conopida

Postat pe: 03-12-2012
(0)

Ingrediente

Pentru 6- 7 portii:
1,5- 2 kg conopida
1 legatura de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
1 morcov mare
2 cartofi
2 catei usturoi, trecuti prin presa
frunze tocate de la 2 fire telina
sare
piper
ulei
Pentru servit: crutoane de paine si / sau cubulete de parmezan ori cascaval

Mod de preparare

Desfaceti conopida in buchetele, spalati, lasati sa stea 30 min in apa rece apoi, scurgeti.

Caliti in putin ulei incins ceapa tocata si separat morcovul razuit pana ce acestea incep sa se inmoaie. Combinati-le, adaugati cubuletele de cartofi si caliti impreuna doar cateva minute, amestecand mereu.
Spre sfarsit adaugati usturoi, sare, piper, 4 cani de apa si fierbeti de cand apa incepe sa clocotesca, circa 10 min, la foc mediu.

Adaugati frunzele de telina, conopida si apa (daca este cazul, in asa fel incat conopida sa fie aproape acoperita) si fierbeti inca 20 min, la foc mediu sau pana ce conopida este facuta.

Strecurati, pastrati cateva buchetele de conopida pentru decor si mixati bine legumele. Repuneti pe foc crema de legume impreuna cu zeama strecurata, astfel incat sa rezulte o supa- crema cu o consistenta dorita. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este calda, simpla, ornata cu buchetele de conopida si presarata deasupra cu piper proaspat macinat.

Se potriveste foarte bine alaturi de crutoane de paine (servite separat) si / sau cubulete de parmezan (cascaval) puse de la inceput in farfurie (ca sa aiba timp sa se topeasca putin) ori cu parmezan / cascaval ras, presarat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa Crema de Conopida" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa Crema de Conopida