Snert / Erwtensoep - Supa Olandeza de Mazare Uscata

Postat pe: 14-01-2013
(0)

Ingrediente

200gr mazare uscata
100 gr radacina de telina
2 morcovi
1/2 ceapa (eu am folosit ceapa rosie)
2 cartofi
250 gr bacon (pancetta) afumat
sare optional
radacina de patrunjel sau in lipsa ei tulpinile de patrunjel fara frunze cum am folosit eu

Mod de preparare

Puneti la fiert intr-o oala cu apa cit sa o acopere carnea de porc afumata. Lasati sa fiarba cca 5 minute de cind incepe sa clocoteasca si apoi aruncati apa si spalati carnea. Faptul ca ii dati un clocot si aruncati apa ajuta sa o mai desareze daca baconul este sarat cum era cel folosit de mine si mai ales sa nu trebuiasca sa luati spuma caci dupa ce o amestecati cu mazarea si restul ingredientelor o sa va fie greu.

Intre timp curarati zarzavatul, ceapa, morcovii, cartofii, telina si patrunjelul. Daca folositi patrunjel verde caci nu aveti radacina de patrunjel il tocati marunt. Restul ingredientelor le taiati cuburi mai mari sau mai mic dupa cum va place. .

Adaugati mazarea spalata si carnea si acoperiti cu apa. Eu nu am mai adaugat sare pentru ca am folosit o carne destul de sarata* care a dat gust si sare supei.

Lasati sa fiarba dupa indicatiile scrie pe punga cu mazare uscata, in cazul meu spunea 35 de minute pentru fierbere clasica sau 10 in oala sub presiune. Daca folositi oala sub presiune atentie la cantitatea de lichid/apa pe care o adaugati, supa aceasta nu trebuie sa fie lichida, in retetele olandeze traduse cu google spunea ca la final lingura trebuie sa stea singura in verticala in supa.

Cind toate zarzavaturile, carnea si mazarea sunt fierte scoateti carnea si o taiati cuburi pe care le puneti din nou in supa.
Gustati si daca este nevoie adaugati sare.
Reteta traditionala olandeza cere ca la sfirsit, in ultimele 20-30 minute sa adaugam un cirnat traditional olandez (afumat) taiat felii in aceasta supa. Alte retete includ bucati de sorici, coaste de purcel care la sfirsit cind sunt fierte sunt scoase din supa si dezosate, taiate marunt si puse la loc in supa. Sau alte tipuri de carne de porc.

Supa se serveste cu piine de secara si este un fel unic de mincare (adica si felul unu si felul doi imporeuna) caci este foarte satioasa. Supa trebuie sa rezulte foarte groasa "sa stea lingura in picioare in ea".
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Snert / Erwtensoep - Supa Olandeza de Mazare Uscata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Snert / Erwtensoep - Supa Olandeza de Mazare Uscata