Ingrediente

o capatana de varza murata
200 gr fasole uscata
2 cepe
1 morcov
2 ardei (unu ros, unu verde)
leustean
2 litri de zar, -ulei
3-4 rosii la saramura cimbru

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Procedam prima data la desararea verzei murate si a rosiilor la saramura. Fasolea o punem la umflat de ceva vreme inainte, spalam legumele si le curatam de coaja si impuritati. Taiem jumatate din varza marunt de tot legumele la fel si ele taiate, dupa care le calim pe toate la foc mic.

Punem fasolea la fiert schimbam 2-3 ape si le lasam la fiert cu o creanga de cimbru. Dupa ce a fiert fasolea potrivim vasul de ciorba pe jumatate cu apa punem fasolea fiarta si legumele calite.

Continuam fiertul ciorbei, adaugam leusteanul pe jumatate iar la sfarsit cei 2 litri de zar si rosiile desarate taiate in 4-6 bucati fiecare Inca 10 min de fiert si sarbusca noastra este gata.
Se poate face referire la faptul ca fara zar (doar cu apa) se numeste sarbusca, si poate fi luata mancare de post, cu zar in reteta se numestezarbusca iar daca e de dulce merita tot sprijinul nostru de a pune si un os afumat la fiert
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarbusca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  17.01.2013 14:39:28

Considerati a va afla pe un drum de tara,pe timp de iarna,Crivatul va bate din fata aruncand cu mii de bice peste fata,cu trupul inghetat cu zapada pana la genunchi.
Ajungeti in sat,istoviti,franti de oboseala si vedeti pe masa o strachina de lut cu o zeama aburinda cu iz de afumatura ,ostrachina cu jumari din ciubar branza telemea sau de burduf,CE A_TI ZICE?
Parerea d-voastra neaparat sa fie sincera si nepartinitoare

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarbusca