Minestrone A la Milanese

Complexitate
redusa
Minestrone A la Milanese

Ingrediente

  • 100 g costita afumata
  • 2 linguri supa unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 dovlecel mic
  • 50 ml vin alb
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne
  • (supa se pate face si din 2 cubulete Knorr)
  • 200 g rosii decojite
  • 1 lingurita ceai rasa cu busuioc
  • 1 lingurita ceai rasa cu oregano
  • 150 g orez fiert
  • sare, piper proaspat macinat
  • 1 varf de cutit zahar
  • cascaval ras pentru servit
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Costita se taie cuburi si se prajeste in unt.
Ceapa si morcovii se taie cuburi, ceapa verde rondele, dovlecelul se injumatateste si se taie felii subtiri.

Legumele, 50 ml vin alb se adauga la costita; se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute. Rosiile le taiem cubulete.

Mazarea si fasolea (in prealabil se fierb sau putem folosi aceste legume din conserva) se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume si inca 2.5l apa. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi adaugam orezul fiert. Condimentam cu busuioc si oregano.

Mai adaugam la nevoie sare, delikat, punem piper alb macinat, 1 varf de cutit cu zahar, si mai fierbem inca 5 minute.

Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Sugestie:
Daca doriti ca totul sa mearga rapid, puteti folosi si legume congelate, potrivit sezonului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola