Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa

Complexitate
redusa
Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • -40 g untura (unt moale)
  • -sare
  • -nucsoara
  • -1 ou
  • -1 galbenus
  • -100 g gris de grau dur
  • -1 lingura verdeata tocata

Mod de preparare

Frecati bine grasimea, care a fost tinuta cateva ore la temperatura camerei.

Separat, intr-un bol, bateti bine ouale, cu o furculita, aproximativ 5 min., ca sa se inglobeze cat mai mult aer. Amestecati grasimea cu ouale batute si adaugati grisul in ploaie, continuand baterea, iar la sfarsit puneti verdeata, sarea si nucsoara (dupa gust). Lasati cateva minute sa stea pentru ca grisul sa inglobeze cantitatea de apa din ou. Astfel legarea de mai tarziu, prin fierbere, sa se faca cu mai multa usurinta.

Puneti intr-o craticioara, pe foc, 1/2 din cantitatea de supa si dati in clocot. Cu ajutorul unei linguri de supa, scufundata de fiecare data in supa fierbinte, luati din compozitia cu gris si puneti-o in vasul de pe foc (daca veti scufunfa lingura cu continutul ei, in lichidul fierbinte, acesta se va desprinde singur de pe lingura ).

Dupa ce ati terminat de pus tot amestecul in supa, lasati sa fiarba moderat, la foc mijlociu, cu vasul acoperit, pana ce galustele sunt aproape fierte, asta insemnand aproximativ 5 min.

Turnati apoi, peste ele, 100 ml apa rece, acoperiti vasul din nou, dati focul foarte mic si lasati sa fiarba mocnit pana ce galustele sunt fierte complet.

Grisul de grau dur este mai inchis la culoare decat grisul de grau moale. Prin fierberea lui se obtine o compozitie foarte usor cleioasa, mai tare (cat sa-l lege in galusca), dar in care se simte bobul. Este ideala pentru galuste.

Daca il gasiti nu ezitati sa-l cumparati si sa-l folositi la pregatirea galustelor.
Veti fi incantate de rezultat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola