Ciorba de Salata Verde cu Carnati

Postat pe: 07-03-2013
(1)

Ingrediente

350 g carnati afumati
1 capatana de salata
1 ceapa medie, tocata marunt
4 catei de usturoi, tocati marunt
1 morcov
1 radacina patrunjel
200 g paste scurte
4 linguri zeama de lamaie
350 ml smantana sau 500 ml iaurt gras
1 lingura de faina
3 galbenusuri
2 linguri verdeata tocata (marar si / sau patrunjel)
ulei
sare
piper

Mod de preparare

Taiati carnatii rondele sau in bucati si prajiti-i in putin ulei. Dati deoparte.
Spalati bine salata, frunza de frunza, puneti la scurs si taiati-o sau rupeti-o in bucati potrivite.

Caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie, iar la sfarsit puneti usturoiul.
Adaugati zarzavatul taiat rondele sau trecut prin razatoarea mare si caliti in continuare pana ce este aproape facut.

Transferati intr-o oala, adaugati 4 l apa si fierbeti 10 min, la foc potrivit, de cand incepe sa clocoteasca. La jumatatea intervalului, puneti carnatii prajiti, pastele, salata si acriti cu zeama de lamaie, dupa gust.

Intre timp, faceti liezonul din galbenusuri, smantana (iaurt) si faina.
Diluati cu ciorba calda, reduceti focul la minim si adaugati-l in vas, in fir subtire, amestecand continuu, fara a lasa ciorba sa clocoteasca.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust, adaugati verdeata tocata, omogenizati si opriti focul.
Lasati ciorba in asteptare 5 min, in vasul acoperit, sa se patrunda aromele.

Serviti ciorba fierbinte sau la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Salata Verde cu Carnati" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

christyansen
•  17.06.2016 08:24:59

f buna bv bv bv bv bv bv

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Salata Verde cu Carnati