Ciorba de Salata

Complexitate
redusa
Ciorba de Salata

Ingrediente

  • 1 1/2 kg salata verde (laptuca) in functie de gustul fiecaruia
  • 6-7 l apa (in functie de densitatea ciorbei)
  • 13 oua
  • 900 g smantana
  • 400 g costita afumata
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • o legatura marar
  • 100 ml otet (eu am folosit otet de mere, facut in casa) sau mai mult in functie de gustul fiecaruia
  • 200 ml ulei
  • piper, sare si vegeta (cu gust de gaina) dupa gust

Mod de preparare

Costita afumata se taie cubulete si se caleste la foc mic in 100 ml ulei.

Apa se pune la fiert intr-o oala mare( toata apa se pune de la inceput). Ceapa se taie marunt si se fierbe cu morcovul dat pe razatoare.

Dupa ce costita afumata s-a calit putin se adauga peste ceapa si morcov, impreuna cu uleiul in care s-a calit.

Salata verde (laptuca) se taie fasii subtiri, care se adauga peste ceapa, morcov si costita. Salata l-a inceput va parea prea multa, dar dupa fierbere aceasta se va rari treptat.

In timp ce salata fierbe se separa ouale, pentru a face doua compozitii diferite din acestea. Intr-un vas se pun cinci galbenusuri, iar in altul albusurile ramase de la cele cinci galbenusuri si restul de oua.

Din cele cinci albusuri si restul de oua se face o paparada (omleta) in 100ml ulei, iar spre sfarsit se adauga mararul tocat marunt. Cand salata s-a fiert se adauga paparada si se mai lasa 10 minute, dupa care se adauga sare, piper si vegeta dupa gust.
Galbenusurile ramase (cele cinci) se amesteca cu smantana bine (se poate amesteca si cu mixerul), dupa care se toarna treptat ciorba in acestea. Cand compozitia de oua s-a diluat, se toarna in oala cu ciorba amestecand continuu.

Urmatorul pas este adaugarea otetului, si bineinteles oprirea focului.
Ciorba se serveste calda cu marar presarat pe deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Asa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!