Ciorba de Rosii

Postat pe: 29-08-2011
(0)

Ingrediente

6 rosii coapte
2 ardei grasi mediani
1 morcov
2 cepe mediane
2 graunti de usturoi
sare
1 lingura vegeta de legume
4-5 linguri ulei (de preferinta de masline) patrunjel verde tocat marunt
1 colacel de taietei lati
1 lingurita de pasta de tomate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se spala toate verdeturile si se curata fiecare dupa caz.
Se taie in cubulete rosiile, ardeii si morcovul.
Se toaca ceapa marunt ca pentru prajeala.

Se pune uleiul la incins si cand e gata se prajesc cateii de usturoi intregi pana devin aurii, apoi se scot.
Se prajeste apoi, mai intai morcovul, pana la jumatate, se adauga ceapa si ardeiul si se prajesc toate bine.

Se adauga apoi rosiile si se lasa impreuna toate la foc potrivit pana cand mai scade zeama.
Se adauga aproximativ 1 litru de apa si se lasa sa fiarba la foc moderat cam o jumatate de ora.
Se adauga pasta de rosii si se mai fierbe cam 10 minute.

Se pune acum vegetasi sarea si se fierbe inca 5 minute.
Cand s-a terminat timpul de fiert se incearca morcovul si daca nu este bine patruns se mai lasa 5 minute.
Daca morcovul e fiert se adauga taieteii si se mai lasa 7 minute.

La final se opreste focul, se adauga patrujelul si se acopera oala cu un capac cam 15 minute.
Pofta buna.
Patrunjelul se poate inlocui cu busuioc, cimbru sau alte mirodenii asemanatoare in functie de gustul fiecaruia.
Se poate servi rece sau calda. Este la fel de delicioasa in ambele cazuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Rosii