Ingrediente

5 kg de peste marunt
3-4 bucati de peste diferit (500 gr /buc)
una capatana de somn (1 kg)
o cescuta de icre
2 cepe
2 ardei grasi
1 morcov
o telina
o radacina de patrunjel
leustean la greu
3 oua
200 gr de bulion
bors de casa
2 litri
sare
usturoi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pentru ca totul sa decurga in conditii stralucite impartim cum se cuvine in doua parti pestele ce l avemin felul urmator; o parte de peste sa fie din pestele marunt si capatana de somn, iar cea de a doua parte sa fie din bucatile cele mari.

Curatat fara apa doar clatit pestele mic si capatana se va sara si se va lasa 2-3 ore. Evitati spalatil di belsug cu apa deoarece indepartati fara stiinta mucusul de pe peste.

Bucatile mari curatate si date sare puse intr un vas si lasate la odihna 2-3 ore ca si cel marunt.
Toate legumele vor fi curatate si spalate impreuna cu cozile de leustean.

Clatim cu apa rece pestele marunt si capatana, le punem la fiert, si fierbem la ele pana se dezoseaza singur. Trecem totul prin ciur ca sa indepartam oasele si obtinem o supa de peste mai groasa decat de obicei pe care o pastram pentru ciorba.

Toate legumele odata puse la fiert cu 3-4 litri de apa si fierte indeajuns de bine pana ce venim cu supa obtinuta separat. Supraveghem in continuare ciorba sa colcaie intruna, punem bulionul stins cu apa si acrim dupa pofta sufletului nostru.

Nu lasam focul moale deoarece mai avem cale lunga pana terminam.
Clatim bucatile mari de peste si le punem inoala una cate una sa nu dea pe rascoale.
Jumatate din frunzele de leustean le punem in oala moment in care va incepe adevarata orgie de arome, care mai de care.

Cescuta de icre rasturnata intrun bol, spargem ouale, frecam bine sa si dea drumul icrele, si cu grija luam zeama din oala si subtiem icrele obtinand un dressing merituos pentru ciorba noastra.

Intre timp bucatile de peste mare care le am pus in oala incep sa iasa la suprafata semn ca sant fierte.
4-5 catei de usturoi zdrobiti in dusmanie aruncati in oala v or inzeci aromele ce ne gadila narile. Mai dam o geana sa vedem daca nu am uitat ceva si dam vasul de pe foc.

Tocam restul de frunze de leusrean, luam dressingul si l punem in ciorba, mestecand intr-una, iar dupa ce am terminat punem leusteanul si gata ciorba de peste.
Ciorba de peste v fi servita fara bucati deoarece bucatile vor fi scoase din ciorba si servite inainte de ciorba pe un pat de felii de lamaie si inecate in mujdei de usturoi cu verdeata deasupra, mamaliguta si ciusca iute langa ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Peste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  11.02.2013 10:37:25

La atata intindere de apa care scalda intinsul tarii avem atatea feluri de ciorba de peste.Am incercat sa va prezint aceasta ciorba servita cu succes la POTTILE DE FIER !
Incantarea este un cuvant prea micsi desfatarea a atins apogeul.totul a fost stropit cu VODCA si RACHIE DE PRUNA iar peisajul mirific din acea zona a creat o stare de spirit de nedescris

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Peste